induló csoportok                                                      bibliodráma Budapesten

SORSFORDULÓK

címmel

70 órás bibliodráma sajátélmény csoportot indítunk

2021 szeptemberében/ októberében

Fordulópontok, amelyek meghatározzák a sorsunkat. Döntések, amelyek befolyással vannak az életünkre. Sorsfordulók, amelyek az életünk irányát változtatják meg.

A mostani helyzetben, amikor annyi minden változott körülöttünk, a bibliai szereplők életén keresztül szeretnénk rálátni az akkori fordulópontokra, és azokon keresztül megérteni a jelen helyzetet. Ezzel lehetőséget teremtve a rácsodálkozásra, az újraértelmezésre és a változtatásra.

Ilyen kérdésekkel foglalkoznánk: Ki dönt? Isten vagy mi magunk? Miről dönthetünk? Mire lehet hatásunk? Mire nem lehetünk hatással? Milyen lehetőségeink vannak, amikor már minden elveszettnek látszik? Hogyan tudjuk elfogadni az életünket érintő változásokat? Tudunk-e, merünk-e élni velük?

A bibliodráma-csoportban a csoporttagok bibliai történeteket eljátszva, egy-egy kiválasztott résztvevő szerepébe bújva élik át a bibliai történetek helyzeteit, kapcsolatait, találkozásait, mélységeit, és saját bőrükön megtapasztalják a történet nekik szóló üzenetét. Ősi és személyes egyszerre.

A bibliodráma-csoportban való részvételhez nem kell színészi tehetség, sem bibliaismeret! Nem szükséges bármelyik egyházhoz vagy felekezethez tartozni. Amire azonban szükség van: nyitottságra és kreativitásra.

idő: két-, háromhetente szerda este 17 órától 21 óráig

Az első és a záró alkalom egész napos lesz egy-egy szombati napon. Az első alkalom: 2021. október 2., szombat (egész nap), a további alkalmak 2021. decemberéig: október. 13. és 27. november 10. és 24. december 8.)

A csoport az első egynapos alkalom után zárt csoportként működik.

A csoport 6 hónapon keresztül tart, 2022 márciusában lesz vége. (A 2022-es időpontokat a csoportba való felvétel után adjuk meg.) Ez összesen 12 alkalom.

helyszín: Pince A30 1094. Budapest Angyal u. 30. Megközelíthető a 4-es, 6-os villamos Mester utcai megállójától rövid sétával.

díj: 8000 Ft/ alkalom (az egész napos alkalmak duplán számítanak)

vezetők:

Dr. Thoma László református lelkész, pszichodráma-vezető, bibliodráma-vezető laszlo.thoma@gref.hu

Csány Katalin pszichodráma-vezető, bibliodráma-asszisztens, mentálhigiénés szakember, tanár katasamo@gmail.com 30/678-14-99

A csoportindítást egyéni interjú előzi meg, amelynek az időpontját egyénileg egyeztetjük. A jelentkezések sorrendjében már nyáron is elkezdjük az interjúkat.

Az első interjús időpont: augusztus 23.

Amennyiben jelentkezni szeretnél, vagy csak kérdésed van, írj bátran. Jelentkezni emailben, a honlapon keresztül vagy telefonon lehet. (Kérlek, ha emailt írsz, írj pár sort magadról, ill. adj meg egy telefonszámot is, hogy minél előbb meg tudjunk keresni.)

Várjuk a jelentkezésedet, érdeklődésedet, kérdéseidet!

Laci és Kata

A csoport a Magyar Pszichodráma Egyesületnél regisztrált csoport, és beszámítható a Képzési Rendben előírtak szerint a bibliodráma önismereti szakaszba.

Jelentkezés, érdeklődés: